AXBOROT JAMIYATINI ZAMONAVIY TUSHUNISHNING ASOSIY YONDASHUVLARI TAVSIFI - Baxriddinova, Bexruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada axborot jamiyatini anglashning asosiy yondashuvlari va uning milliy modellarini shakllantirish jarayoni tahlil qilinadi. Unda iqtisodiy-ijtimoiy, texnologik, texnokratik, kommunikativ va huquqiy yondashuvlar ko‘rib chiqilib, davlat, biznes va jamiyatning raqamli transformatsiyadagi turli jihatlari yoritiladi. Tadqiqot axborot jamiyatini samarali rivojlantirish uchun kompleks va tarmoqlararo yondashuv zarurligini ta’kidlaydi.