TURIZM XIZMATI SOHASIDA ISTEʼMOLCHI HUQUQLARINI HUQUQIY TAʼMINLASH MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI - Reymbayeva, Guldaulet (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida turizm xizmati sohasida isteʼmolchilar huquqlarini huquqiy himoya qilish bilan bogʻliq dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqotda turizm xizmatlarining murakkab tuzilmasi, xizmat koʻrsatuvchi subyektlar va isteʼmolchilar oʻrtasidagi huquqiy munosabatlarning xususiyatlari, mavjud normativ-huquqiy baza va uning amaliyotdagi samaradorligi koʻrib chiqiladi. Shuningdek, elektron shartnomalar, onlayn bron qilish, zarar qoplash va shikoyatlarni koʻrib chiqish mexanizmlari hamda fuqarolarning huquqiy savodxonligi masalalariga eʼtibor qaratilgan. Maqolada xalqaro tajriba asosida taklif etilgan amaliy choralar orqali Oʻzbekistonda turizm xizmatlari bozorida adolatli va shaffof huquqiy muhitni shakllantirish boʻyicha takliflar ilgari surilgan.