OʻQUVCHILARDA IQTISODIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Nishonova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur ishda oʻquvchilarda iqtisodiy madaniyatni shakllantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida yoshlarning iqtisodiy bilim, koʻnikma va malakalarni egallashi ularning kelajakdagi muvaffaqiyatli faoliyati uchun muhim omil hisoblanadi. Iqtisodiy madaniyatni shakllantirishda taʼlim jarayoni, amaliy faoliyat, oila va maktab hamkorligi, innovatsion pedagogik texnologiyalar hamda maʼnaviy-tarbiyaviy jarayonlarning oʻrni alohida koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, milliy qadriyatlar va anʼanaviy iqtisodiy tajribadan samarali foydalanishning tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan.