STEAM INTEGRATSIYASI ORQALI AXBOROT-PROTSESSUAL TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YOʻLLARI - Xayitova, Dilovar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
STEAM integratsiyasi taʼlim jarayonida axborot-protsessual tafakkurni rivojlantirish uchun samarali vositadir. Ushbu yondashuv fanlararo bilimlarni birlashtirib, talabalarning muammolarni hal qilish koʻnikmalarini oshiradi. STEAM loyihalari ijodkorlik va mantiqiy fikrlashni birga rivojlantirishga yordam beradi. Axborot texnologiyalari bilan birlashtirilgan amaliy mashgʻulotlar tafakkurning chuqurligini kengaytiradi. Shu bilan birga, STEAM taʼlimi talabalarda mustaqil va tanqidiy fikrlashni shakllantiradi.