BUXORO AMIRLIGINING ICHKI SAVDO-TRANZIT ALOQALARIDA AMUDARYO SUV YO‘LINING O‘RNI - Allamuratov, Shuxrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola XIX asrning oxiri – XX asr boshlarida Amudaryo suv yoʻli orqali Buxoro amirligining ichki savdo munosabatlari va tranzit aloqalari tarixiga bagʻishlangan. Shuningdek, Amudaryoning yuqori va quyi oqimi boʻylab, yaʼni Buxoro amirligining sharqiy bekliklaridagi qishloq xoʻjalik mahsulotlari tranzitidagi yuk aylanmasi hajmlari haqidagi maʼlumotlar tahlili ham yoritilgan.