BUXORO AMIRLIGIDA HARBIY UNVON VA MANSABLARGA TAYINLANISHIGA OID HUJJATLAR TAHLILI (QOʻSHBEGI DEVONXONASI ARXIVI HUJJATLARI ASOSIDA) - Shukurillayev, Yunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Mangʻitlar sulolasi davrida Buxoro amirligida harbiy unvon va mansablarga tayinlash anʼanalari, tartib-qoidalari Oʻzbekiston Respublikasi Milliy arxivining I-126 – fondi – Buxoro amirligi qoʻshbegi devonxonasi hujjatlari asosida tahlil etiladi.