БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРНИНГ ТЕАТР ПЕДАГОГИКАСИДАН ФОЙДАЛАНИШ ИМКОНИЯТЛАРИ - Пиримбетов, Бахыт (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада бўлажак ўқитувчиларнинг театр педагогикасидан фойдаланиш имкониятлари, педагогик артистизм элементларини эгаллашнинг самарали жиҳатлари баён қилинган. Ўқитувчиларнинг педагогик артистизм орқали ўқувчилар диққатини жалб эта олиш малакалари, ўқувчиларга ўқув материалларини етказишда инновацион методикаларнинг аҳамияти таҳлил қилинган. Шу билан бир қаторда, ўқитувчининг ўқувчилардаги пассивликни фаоллик, ижодкорликка айлантира олиш қобилиятлари ҳақида фикр юритилган.