QADIMGI BAQTRIYA VA AVESTO JAMIYATI DAVRI QISQACHA TAHLILI - Abdujabborov, Kamoliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Qadimgi Baqtriya hududining tarixiy-madaniy rivojlanishi va Avesto jamiyati davri oʻziga xos xususiyatlari qisqacha tahlil qilingan. Tadqiqotda diniy eʼtiqodlar, ijtimoiy tuzilma, xoʻjalik faoliyati hamda qadimiy anʼana va marosimlarning jamiyat hayotidagi oʻrni yoritiladi. Shuningdek, Avesto davri qadriyatlarining keyingi davrlardagi madaniy va diniy jarayonlarga taʼsiri ham koʻrsatib beriladi.