JANUBIY OROLBOʻYI HUDUDIDA NEOLIT DAVRI KULOLCHILIGIGA DOIR BAʼZI CHIZGILAR - Matyaqbov, Toyirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oqchadaryo havzasida urugʻ-jamoalarining ilk neolit davri kulolchiligi tahlil qilingan.