YOSHLARGA OID DAVLAT SIYOSATI: XALQARO TAJRIBA ASOSIDA YANGI TASHABBUSLAR VA QONUNGA TAKLIF ETILAYOTGAN MUHIM QOʻSHIMCHALAR - Otamuratov, Sarvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlarga oid davlat siyosatining xalqaro tajribasi tahlil qilinib, Germaniya, Singapur va Janubiy Koreya kabi mamlakatlarning modellari asosida Oʻzbekistondagi yoshlar siyosatida ularni joriy etish imkoniyatlari oʻrganilgan. Shuningdek, milliy dasturlar va tashabbuslar tahlil qilinib, amaliyotdagi yutuqlar hamda mavjud muammolar koʻrsatilgan. Maqolada xorijiy tajribalar asosida Oʻzbekiston yoshlar siyosatini yanada takomillashtirish boʻyicha takliflar ilgari surilgan. Xususan, mavjud qonunchilikka tegishli oʻzgartirish va qoʻshimchalar kiritish taklif etilgan.