BUZGʻUNCHI GʻOYA VA BUZGʻUNCHI FAOLIYATNING SHAKLLANISHIDA SALBIY TARBIYA VA ATROF-MUHIT TAʼSIRI - Tashanov, Abduxoliq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada buzgʻunchi gʻoya va buzgʻunchi faoliyatning mohiyati, ularning shakllanishida salbiy tarbiya va atrof-muhit taʼsiri oʻrganilgan. Yoshlarning buzgʻunchi taʼsirlarga tushib qolishi oldini olishda mikro va makro muhit, jumladan, taʼlim muassasalari, mehnat jamoalari, ommaviy axborot vositalari, maʼnaviy tarbiya maskanlarining imkoniyatlari oʻrganilgan. Shuningdek, maʼnaviy muhitning inson ongini, uning fikrlash tarzini, his-tuygʻulari va intilishlarini rivojlantirish jarayonning muhim tamoyillari asoslangan.