XOJA AHROR VALIY MUROSAGA OID QARASHLARINING FALSAFIY MOHIYATI - Raxmatova, Хolidaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Naqshbandiya taʼlimotidagi murosaga xos boʻlgan oʻz-oʻzini anglash, suhbat, nafsni tarbiyalash, kibrni yoʻqotish, shukronalik, sabr, zikr, fikr kabi gʻoyalari Yangi Oʻzbekiston sharoitida siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy, maʼnaviy-maʼrifiy jarayonlarning barqaror boʻlishidagi xizmati, bularning maʼrifatli jamiyatni barpo etishda barkamol avlod mafkuraviy immunitetini tarbiyalashdagi ahamiyati ochib berilgan.