АBDULXAMID SULAYMON OʻGʻLI CHOʻLPONNING BADIIY-ESTETIK MEROSI - Oʻroqova, Oysuluv (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Choʻlponning badiiy estetik merosi bugungi kunda dolzarb ahamiyatga egaligi, taniqli jadid allomasi sifatida maʼrifatparvarlik gʻoyasini inson kamoloti, el-yurt ozodligi va mustaqilligi bilan bogʻlaganligi, uni oʻz badiiy ijodining asosiy estetik prinsipiga aylantirganligi haqida soʻz yuritiladi.