DAVLAT VA JAMIYAT O‘ZARO ALOQADORLIGINING SIYOSIY-INSTITSIONAL TAHLILI - Rasulov, Hakim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada davlat va jamiyat munosabatlarining siyosiy-institutsional jihatlarining oʻzaro aloqadorligi tahlil qilingan. Davlat boshqaruvi tizimi hamda fuqarolik jamiyati institutlarining oʻzaro taʼsir mexanizmlari yoritilgan. Shu bilan birga, siyosiy institutlar – parlament, hukumat, siyosiy partiyalar va jamoat tashkilotlarining jamiyat manfaatlarini ifoda etishdagi roli ilmiy asosda koʻrib chiqilgan. Davlatning fuqarolar bilan muloqotini taʼminlovchi demokratik islohotlar hamda ijtimoiy hamkorlikning zamonaviy shakllari tahlil etilgan. Tadqiqot natijasida davlat va jamiyat munosabatlarining barqarorligi siyosiy institutlarning samarali faoliyati bilan chambarchas bogʻliq ekanligi asoslab berilgan.