RAQAMLI TRANSFORMATSIYA DAVRIDA GUMANISTIK AN’ANA - Filippov, Olgerd (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola gumanistik an’ananing evolyutsiyasini bosma jamoat maydoni va Samarqand ilmiy maktabidan raqamli platformalargacha kuzatib, medial va institutsional shakllar qadr-qimmat, ommaviylik va mas’uliyatni qanday qayta belgilashini ko‘rsatadi. Shu asosda raqamli gumanizmning normativ doirasi shakllanadi: qarorlarning tushuntirilishi va e’tiroz qilinishi, manzilli javobgarlik, xotira va apellyatsiya mexanizmlari hamda aniqlikni adolatga aylantiruvchi ta’lim modullari, ular universitetlar, ishlab chiquvchilar va regulyatorlar amaliyotiga yo‘naltiriladi.