INKLYUZIV TAFAKKUR — JAMIYATNING BARQAROR RIVOJLANISHINING FALSAFIY ASOSI - Chorieva, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada inklyuziv tafakkur fenomeni zamonaviy jamiyatning yangi falsafiy paradigmasi sifatida tahlil qilinadi. Inklyuziv tafakkur inson va jamiyatning xilma-xillikni ogʻish emas, balki qadriyat sifatida qabul qilish qobiliyati sifatida izohlanadi. Muallif inklyuziyaning falsafiy, madaniy va axloqiy asoslarini tahlil qilib, uning insonparvar dunyoqarash va ishtirok madaniyatini shakllantirishdagi oʻrnini ochib beradi.