YOSHLAR HUQUQIY ONGI VA MADANIYATINI YUKSALTIRISHNING MAʼNAVIY TARBIYA JARAYONIDA TUTGAN OʻRNI VA AHAMIYATI - Tursunova, Olmos (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada yoshlarning huquqiy ongi va huquqiy madaniyatini yuksaltirishning maʼnaviy tarbiya tizimidagi oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Yosh avlodning huquqiy bilimi va ongini shakllantirish jamiyatning barqaror rivojlanishi, qonun ustuvorligini taʼminlash hamda fuqarolik jamiyati qurishning muhim omillaridan biri sifatida talqin etilgan. Shu bilan birga, maʼnaviy tarbiya vositasida yoshlarda adolat, masʼuliyat, vatanparvarlik va qonunlarga hurmat tuygʻularini shakllantirish masalalari ham tahlil qilingan.