MAHALLA VA OILADA YOSHLAR AXLOQINI MEʼYORLASHTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY ASOSLARI - Toxirov, Abdumalik (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada mahalla va oilaning yoshlar axloqini meʼyorlashtirishdagi oʻzaro uygʻun va barqaror taʼsiri ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda anʼanaviy ijtimoiy institutlarning zamonaviy jamiyatdagi transformatsiyasi, yosh avlodning axloqiy oʻzligini shakllantirishdagi ruhiy-maʼnaviy omillar, shuningdek, madaniy meros va global tendensiyalar oʻrtasidagi dialektik bogʻliqlik ochib beriladi. Maqolada mahalla va oilaning nafaqat nazorat va tarbiya, balki ijtimoiy birdamlik, axloqiy qadriyatlarni uzluksiz uzatish, shuningdek, shaxsni oʻz hayoti uchun masʼuliyat hissini rivojlantirishdagi roli asoslanadi.