AXBOROT VA AXBOROT TIZIMLARINING FALSAFIY TAHLILI - Nasriddinov, Faxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada axborot va axborot tizimlari tushunchalarining taʼriflari, ularning falsafiy tahlili amalga oshirilib, davlat va jamiyat ijtimoiy taraqqiyotida ularning ahamiyati, ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashdagi oʻrni oʻrganilgan. Shuningdek, axborot ijtimoiy barqarorlikni taʼminlash, ijtimoiy ongni shakllantiruvchi, qadriyatlar tizimini mustahkamlovchi vosita sifatida koʻrib chiqilgan. Zamonaviy falsafiy konsepsiyalarning informizm, axborot ontologiyasi, axborot etikasi kabi yoʻnalishlarida axborot muammosi, yangi Oʻzbekiston axborot siyosati, axborot xavfsizligi bilan bogʻliq ayrim jihatlar tahlil qilingan.