NEMIS TILI TIZIMIDA OʻZLASHMA NEOLOGIZMLARNING ROD KATEGORIYASIGA EGA BOʻLISH MASALASI - Axmedov, Anvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada ingliz tildan nemis tiliga oʻzlashgan neologizmlarning morfologik assimilyatsiyasi, ayniqsa ularning nemis tilida rod kategoriyasini qabul qilish jarayoni tahlil qilingan. Tadqiqotda 74 ta neologizm misolida morfemik tarkib, leksik sinonimlar, biologik jins va giperonim tamoyillari asosida rod belgilanishi koʻrsatilgan. Oʻzlashmalarda rodning oʻzgaruvchanligi tilning tabiiy rivojlanish jarayoni ekani taʼkidlangan.