ETNOGRAFIK REALIYALARNING LINGVISTIK XUSUSIYATI - Djabbarova, Shoira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola etnografik realiyalarning lingvistik xususiyatlarini tadqiq etadi. Etnografik realiyalar muayyan bir madaniyat va jamiyatning urf-odatlari, anʼanalari va yashash tarzini aks ettiradi. Ularning til va nutq jarayonlaridagi ifodalanishi, tilning ijtimoiy kontekstdagi oʻrni, hamda madaniy normativlarning til orqali qanday namoyon boʻlishini oʻrganish ushbu tadqiqotning asosiy maqsadidir.