OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA XORIJIY INVESTITSIYALAR HUQUQIY REJIMINING TUSHUNCHASI VA ASOSIY ELEMENTLARI - Yunusov, Dostonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada xorijiy investitsiyaning huquqiy rejimi tushunchasining kelib chiqishi va uning turlari hamda Oʻzbekiston Respublikasi qonunchiligidagi oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Milliy qonunchilikda mavjud boʻlgan imtiyoz va preferensiyalar hamda ularning huquqiy asoslari bayon etilgan. Shuningdek, maqolada mazkur huquqiy rejimning normativ asoslarini yaratishdagi ayrim boʻshliqlar tahlili qilingan.