NOQONUNIY ASHYO OLINGAN AKTIVLARNI TUZISH VA MUZLASHTIRISH: YONUNDASHLARNI QIYOSIY O'RGANISH - Usmonov, Malik (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu tadqiqot noqonuniy yo'l bilan olingan aktivlarni kuzatish va muzlatishga milliy yondashuvlarni keng qamrovli tahlil qilib, aktivlarni qaytarishning keng kontekstida ularning samaradorligiga e'tibor qaratadi. Ishda qonunchilik asoslari, protsessual mexanizmlar va turli yurisdiksiyalarda amaliy tatbiq etilishini qiyosiy tahlil qilish orqali ushbu chora-tadbirlarning moliyaviy jinoyatlar va korrupsiyaga qarshi kurashishdagi asosiy o‘rni ko‘rsatilgan. Tadqiqot shuningdek, mavjud muammolarni, jumladan, tegishli jarayon muammolari, inson huquqlariga rioya qilish va siyosiy omillarning aktivlarni tiklash harakatlariga ta'sirini aniqlaydi. Muvaffaqiyatli amaliyot va turli mamlakatlardagi amaliy tadqiqotlarni tahlil qilib, muallif global miqyosda aktivlarni kuzatish va muzlatish mexanizmlarini uyg'unlashtirishning samarali strategiyalari va usullarini taklif qilishga intiladi. Natijalar xalqaro hamkorlikni kengaytirish va aktivlarni qaytarish uchun yanada barqaror, standartlashtirilgan yondashuvlarni ishlab chiqish zarurligini ta'kidlaydi.