TOSH DAVRIDA KVARS XOMASHYOSIDAN FOYDALANISH MASALASINI OʻRGANISH - Muxammadiev, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada paleolit davrida kvars xomashyosidan foydalanish, uni jahon paleolitshunosligida oʻrganish masalasi, ilmiy qarashlar va izlanishlar tarixi yoritilgan. Shuningdek, tadqiqot metodlarining qoʻllash, ulardan Oʻzbekistonda mavjud yodgorliklar industriyalarini tahlil qilishda foydalanish masalalari keltirib oʻtilgan.