MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI ORGANLARINI RAQAMLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YOʼNALISHLARI VA MUAMMOLARI - Nurmurodov, Zafarjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola mahalliy davlat hokimiyati organlarini raqamlashtirishning dolzarbligi, zamonaviy tendensiyalari va bugungi kundagi mavjud muammolarini oʻrganadi. Raqamli transformatsiya davlat boshqaruvini yanada samarali, shaffof va fuqarolarga davlat xizmatlarini oson va samarali qilishning asosiy omili sifatida qaralmoqda. Ushbu tadqiqotda elektron hukumat tizimlarini takomillashtirish, axborot texnologiyalarini mahalliy boshqaruv jarayonlariga integratsiya qilish, maʼlumotlar xavfsizligini taʼminlash, davlat xizmatchilarining kasbiy salohiyatini oshirish masalalari muhokama qilinadi.