YOSHLAR TARBIYASIDA DINIY-MAʼRIFIY TUSHUNCHANING OʻRNI VA AHAMIYATI - Yuldashev, Rustam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Yangilanayotgan Oʻzbekistonda yoshlarning dunyoviy va diniy dunyoqarashini barkamol shakllantirish va rivojlantirish taʼlim-tarbiyaga asoslangan fuqarolik jamiyatini barpo etishning asosiy omillaridan biridir. Asosiy maqsadi erkin fuqarolik jamiyatini shakllantirish va inson qadrini yuksaltirish orqali xalqparvar davlatni barpo etishdir. Ushbu ilmiy maqolada Yangi Oʻzbekistonni barpo etishda yoshlarning dunyoqarashini shakllantirish va rivojlantirishning zamonaviy konseptual asoslarini ishlab chiqish va amalda qoʻllash masalasi yuzasidan ilmiy-amaliy ahamiyatga molik boʻlgan fikrlar bayon qilingan.