YOSHLAR SALOMATLIGI VA IJTIMOIY SHAKLLANISH: STRESS, DEPRESSIYA, RUHIY SALOMATLIK, JAMOATCHILIK VOSITASI SABOQLARI - Axmedova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning ruhiy salomatligi, ularning ijtimoiy shakllanishiga taʼsir etuvchi asosiy omillar, xususan stress va depressiyaning roli tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek jamoatchilik vositalari (taʼlim muassasalari, OAV, mahalla, ijtimoiy tarmoqlar) tomonidan berilayotgan saboqlar va ularning yoshlar ruhiyatiga ijobiy yoki salbiy taʼsiri tahlil etiladi. Xulosa va tavsiyalar xalqaro tajriba hamda mahalliy shart-sharoitlar asosida shakllantirilgan.