YOSHLAR MEHNAT MADANIYATI VA UNING JAMIYAT RIVOJIGA TAʼSIRI - Xolmirzayeva, Jumagul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada yoshlarning mehnat madaniyatini shakllantirish va rivojlantirishda maʼnaviy va iqtisodiy omillar oʻrganilgan. Mehnat madaniyati va yoshlar faolligi oʻzaro bogʻliq ijtimoiy jarayon sifatida taʼkidlanib, ularning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati tadqiq etilgan. Iqtisodiy madaniyatni rivojlantirishda inson omilini faollashtirish muhim omil ekanligi, shuningdek, yoshlarning mehnatga munosabati va ularning kasbiy malakasiga taʼsiri koʻrib chiqilgan. Maqolada ishlab chiqarishda inson resurslarini boshqarishning yangi usullari, shu jumladan menejment nazariyalari, hamda yoshlarning mehnat madaniyatini tarbiyalashda moddiy va maʼnaviy ragʻbatlantirish usullari tahlil qilingan.