HUDUDLARNI IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANTIRISHDA MAHALLIY KENGASHLAR FAOLIYATINI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH: RETROSPEKTIV TAHLIL - Sayfiddinov, Aqliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada mahalliy kengashlar faoliyatining tarixiy-huquqiy asoslari va ularning hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishdagi oʻrni tahlil qilingan. Tadqiqotda mahalliy boshqaruv tizimining shakllanish bosqichlari, huquqiy-institutsional asoslari va jamoatchilik ishtiroki orqali hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishda mahalliy kengashlarning ilmiy-nazariy ahamiyati ochib berilgan.