IQTISODIY JINOYATLARNING MAZMUN-MOHIYATI VA ULARNING OLDINI OLISH MEXANIZMLARI - Aslanov, Sharafiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada iqtisodiy jinoyatchilik tushunchasi, uning tarixiy shakllanishi hamda hozirgi davrdagi xususiyatlari kriminologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Iqtisodiy jinoyatlar mulkni talon-taroj qilish, soliqlardan boʻyin tovlash, qalbaki pul va qimmatli qogʻozlar tayyorlash, noqonuniy tadbirkorlik kabi koʻrinishlarda namoyon boʻlib, ularning sabablari obyektiv va subyektiv omillar bilan izohlanadi.