XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA BUXORO AMIRLIGI GʻUZOR BEKLIGI AHOLISI TARIXI (HARDURI ETNOGRAFIK GURUHI MISOLIDA) - Ergashev, Umar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada XIX asr oxirlari – XX asr boshlarida Buxoro amirligi Gʻuzor bekligi aholisining “harduri” deb ataluvchi etnografik guruhi beklikdagi mahalliy aholining sezilarli bir qismini tashkil etganligi tahlil qilinib, ushbu harduri etnografik guruhi toʻgʻrisida mulohazalar keltirilgan,shuningdek, ushbu masalalar boʻyicha ayrim istiqbolli maʼlumotlar muhokama qilingan.