DAVLAT SIYOSATI VA YASHIL IQTISODIYOT: SUBSIDIYALAR, SOLIQ VA RAGʻBATLAR - Shаrоpоv, Nurmuhаmmаd (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada davlat siyosati orqali yashil iqtisodiyotning rivojlanishi va barqarorligini taʼminlash mexanizmlari oʻrganiladi. Asosan subsidiyalar, soliq imtiyozlari va boshqa ragʻbatlantiruvchi instrumentlar orqali ekologik toza texnologiyalarni joriy etish, energiya samaradorligini oshirish va chiqindilarni kamaytirishning iqtisodiy samarasini tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada davlat siyosatining korporativ va fuqarolik sektorlarga taʼsiri, yashil investitsiyalarni jalb qilish va past karbonli rivojlanish yoʻllari ham koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, samarali ragʻbatlar va soliq mexanizmlari yashil iqtisodiyotning tezkor rivojlanishida muhim ahamiyatga ega ekanligi tahlil qilinadi.