CHORVACHILIK MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH HAJMINI OSHIRISHDA BOZOR MEXANIZMLARINI RIVOJLANTIRISH - Soxadaliyev, Abdurashid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada chorvachilik mahsulotlari ishlab chiqarish hajmini oshirishda bozor mexanizmlarini rivojlantirishning tashkiliy va iqtisodiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ichki bozorni muvozanatlash, investitsion faollikni kuchaytirish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish hamda raqobat muhitini takomillashtirish yoʻnalishlari oʻrganilgan. Natijada chorvachilik tarmogʻining barqaror oʻsishini taʼminlaydigan amaliy takliflar ishlab chiqiladi.