AXBOROT TIZIMLARI, MAHSULOTLARI VA XIZMATLARIDAN AXBOROT BIZNESI MUHITINI YARATISH ASOSLARI - Rasulov, Azizxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada axborot tizimlari, mahsulotlari va xizmatlaridan foydalanib axborot biznesi muhitini yaratish asoslari ochib berilgan. Axborot mahsulotlari mutaxassislar tomonidan turlicha talqin etilganligi, shu bilan birga, axborot xizmatlari toʻgʻrisidagi talqinlarni umumlashtirish maqsadga muvofiqligi, axborot xizmatlari foydalanuvchilarning talablariga mos ravishda qayerda boʻlishidan qatʼi nazar axborot mahsulotlaridan foydalanish, axborotlarni qidirish va taqdim etishni taʼminlash hamda axborot ehtiyojlarini qondirish bilan bogʻliq jarayon ekanligi oʻrganilgan.