RAQAMLASHGAN JAMIYATDA KOMMUNIKATIV REALLIK VA KOMMUNIKATIV RATSIONALLIK - Yekubova, Mavluda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada raqamlashgan jamiyat sharoitida kommunikativ reallik va kommunikativ ratsionallikning mohiyati, ularning ijtimoiy hayot va madaniy muloqotdagi oʻrni hamda axborot texnologiyalari va raqamli platformalar orqali shakllanayotgan yangi kommunikativ muhit insonlar oʻrtasidagi muloqot, tushunish va ijtimoiy ongga qanday taʼsir koʻrsatishi, shuningdek, raqamli makonda ratsional muloqotning axloqiy va madaniy asoslari tahlil qilinadi.