EKOLOGIK TARBIYA HAMDA BILIM – EKOLOGIK MADANIYAT POYDEVORI - Madraximov, Atabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada tabiatning inson hayotidagi beqiyos oʻrni, ekologik muammolarning kuchayib borishi va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilinadi. Unda Oʻzbekiston Prezidenti tomonidan 2030-yilgacha aholining ekologik madaniyatini yuksaltirish konsepsiyasi qabul qilingani, bu hujjatning jamiyatning barcha qatlamlariga taalluqliligi taʼkidlanadi. Muallif ekologik taʼlim va tarbiyani bolalikdan boshlab shakllantirish, “yashil iqtisodiyot”, “ekoturizm” gʻoyalarini rivojlantirish zarurligi tahlil qilinadi.