YOSHLAR ORASIDA GIYOHVAND MODDALAR VA SPIRTLI ICHIMLIKLARGA QIZIQISHNING IJTIMOIY SABAB VA OQIBATLARI - Axmedova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola yoshlar orasida giyohvand moddalar va spirtli ichimliklarga qiziqishning ijtimoiy sabablarini va uning oqibatlarini oʻrganishga bagʻishlangan. Ishda jamiyat, oilaviy muhit, doʻstlar taʼsiri va boshqa ijtimoiy omillar yoshlarning bu zararli odatlarga qiziqishiga qanday taʼsir qilishini tahlil qilinadi. Shuningdek, giyohvandlik va spirtli ichimliklarning salbiy oqibatlari, jumladan sogʻliq, taʼlim va jamiyatdagi ijtimoiy munosabatlarga taʼsiri koʻrib chiqiladi.