JAZONI IJRO ETISH MUASSASALARINING TURLARI VA ULARNING FUQAROLIK-HUQUQIY MAQOMINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI BORASIDA AYRIM MULOHAZALAR - Qushboqov, Shohrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada jazoni ijro etish muassasalarining fuqaroviy-huquqiy maqomidan kelib chiqib turlarga ajratilgan bo‘lib, ularning fuqarolik-huquqiy maqomining o‘ziga xos xususiyatlari, ilg‘or xorijiy davlatlar tajribalari va huquqshunos olimlar fikrlari atroflicha o‘rganilgan. Muallif muassasalarning yuridik shaxs sifatidagi maqomi, shartnomaviy munosabatlari, mulkiy javobgarligi va tijoratchi, notijorat, shuningdek gibrid jazoni ijro etish muassasalarining o‘ziga xosliklarini ochib bergan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida bu boradagi qonunchilikdagi muammolarni o‘rganib, taklif va tavsiyalar ishlab chiqqan.