BOʻLAJAK FIZIKA FANI OʻQITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI DASTURIY TAʼLIM VOSITALARIDAN FOYDALANIB RIVOJLANTIRISH METODIKASI(“REAL GAZLAR. MOLEKULALARARO OʻZARO TAʼSIR. REAL GAZLAR. VAN-DER-VAALS TENGLAMASI” MAVZU MISOLIDA) - Jamolova, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada boʻlajak fizika fani oʻqituvchilarining kasbiy kompetentligini dasturiy taʼlim vositalari yordamida rivojlantirish metodikasi koʻrib chiqiladi. “Real gazlar. Molekulalararo oʻzaro taʼsir. Van-der-Vaals tenglamasi” mavzusi misolida dasturiy taʼlim vositalaridan foydalanishning taʼlim jarayonidagi samaradorligi tahlil qilinadi. Maqola zamonaviy taʼlim texnologiyalari yordamida murakkab fizik tushunchalarni oʻqitish va oʻzlashtirish jarayonini takomillashtirishga qaratilgan. Tadqiqot natijalari dasturiy vositalar yordamida kasbiy kompetentlikni oshirish va oʻquvchilarning mavzuni chuqurroq anglashiga erishish mumkinligini koʻrsatadi.