OLIY TAʼLIM VA ILMIY-TEXNIK HAMKORLIK: OʻZBEKISTON HINDISTON HAMKORLIGINING ILMIY SALOHIYATI VA ISTIQBOLLARI - Asadova, Ra'no (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston va Hindiston oʻrtasidagi oliy taʼlim va ilmiy-texnik hamkorlikning hozirgi holati, ilmiy salohiyati va istiqbolli yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Maqolada ikki davlat universitetlari va ilmiy markazlararo tajriba almashuvi, qoʻshma tadqiqot loyihalari, innovatsion texnologiyalar va kadrlar tayyorlash imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, oliy taʼlim sohasidagi hamkorlikning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, global ilmiy maydondagi raqobatbardoshlik omillari muhokama qilinadi.