ABBOS I VA VALI MUHAMMADXON OʻRTASIDAGI SIYOSIY ALOQALAR - Baqoyev, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Safaviylar imperiyasi bilan Ashtarxoniylar sulolasi oʻrtasida maʼlum muddat davomida elchilik munosabatlari olib borilgan. Mazkur maqolada Eron shohi Abbos I va Vali Muhammadxon oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlar manbalar va ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilindi.