OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASIDA TURIZM SOHASINING HUQUQIY ASOSLARI VA UNING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Choriyeva, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida belgilangan shaxs erkinligi, harakatlanish huquqi, dam olish va madaniy merosdan foydalanish kabi konstitutsiyaviy normalarning turizm sohasidagi oʻrni tahlil qilingan. Shuningdek, turizmni rivojlantirish boʻyicha amalga oshirilayotgan davlat siyosati, normativ-huquqiy asoslar, ichki va inklyuziv turizm yoʻnalishlaridagi oʻzgarishlar yoritilgan. Tadqiqot turizmning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishdagi ahamiyatini, shuningdek, xavfsiz va barqaror turizmni taʼminlash mexanizmlarini koʻrib chiqadi.