YANGI OʻZBEKISTONDA MILLATLARARO MADANIYATNI YUKSALTIRISH STRATEGIYASI - Xoliqov, Yunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Yangi Oʻzbekistonda millatlararo madaniyatni falsafiy dunyoqarash orqali keng koʻlamda reallik bilan uygʻunlashtirish, turli millatlarni birlashtirgan qadriyatlarni voqelikka tatbiq etish “Taraqqiyot strategiyasi”ga xos xususiyat ekanligi yoritib berilgan. Maqolada uning barqarorligi hamda hayotni taʼminlash, yoshlarga ilhom berish, maʼnaviy yuksaltirishga xizmat qiladigan dunyoqarashining istiqbollari ilmiy tadqiq etilgan.