JADIDLAR MEROSI VA ZAMONAVIY JAMIYAT BARQARORLIGINI TAʼMINLASHDA MAʼNAVIY QADRIYATLARNING ROLI - Farxodjonova, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jadidchilik harakatining maʼrifiy-gʻoyaviy merosi va uning zamonaviy Oʻzbekiston jamiyatida barqarorlikni taʼminlashdagi ahamiyati, shuningdek, taʼlim, maʼnaviyat, milliy uygʻonish, ijtimoiy faollik va modernizatsiya borasidagi qarashlari bugungi kunda ham dolzarb boʻlib, yoshlar ongida maʼnaviy immunitetni shakllantirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va ijtimoiy birdamlikni mustahkamlashga xizmat qilmoqda. Shu jumladan, jadidchilik merosining asosiy tamoyillari – milliy oʻzlikni anglash, maʼrifatparvarlik, taraqqiyotga intilish va jamiyatga sadoqat gʻoyalari zamonaviy islohotlar bilan qiyosiy tahlil qilinib, ularning jamiyat barqarorligidagi oʻrni ilmiy asosda yoritilgan.