SPORT TURLARI VA FALSAFIY-ESTETIKANING DIALEKTIK TAHLILI - Danabayev, Xurshid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Sport, insoniyat tarixida muhim oʻrin tutgan faoliyatlardan biridir. U nafaqat jismoniy faollikni, balki ijtimoiy, madaniy va estetik jihatlarni ham oʻz ichiga oladi. Sport turlari falsafiy va estetik nuqtai nazardan tahlil qilinishi, ularning inson hayotidagi oʻrni va ahamiyatini chuqurroq anglashga yordam beradi. Ushbu maqolada sport turlarining falsafiy- estetik jihatlari, ularning insoniyat taraqqiyotiga taʼsiri va sportning estetik qiyofasi tahlil qilinadi.