GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA OʻZBEK YOSHLARINING MAʼNAVIY-AXLOQIY QARASHLARIDAGI OʻZGARISHLAR - Axmedova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining oʻzbek yoshlarining maʼnaviy-axloqiy qarashlariga koʻrsatgan taʼsiri tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalari, internet madaniyati, ommaviy madaniyatning kirib kelishi hamda madaniyatlararo muloqotning kuchayishi yoshlarda ijobiy va salbiy oʻzgarishlarni yuzaga keltirmoqda. Tadqiqotda yoshlarning milliy qadriyatlarga munosabati, maʼnaviy identifikatsiya jarayonlari, zamonaviy global tendensiyalar taʼsirida shakllanayotgan yangi dunyoqarash xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida maʼnaviy barqarorlikni mustahkamlash, yoshlarni maʼnaviy-axloqiy jihatdan qoʻllab-quvvatlash boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.