YOSHLAR DUNYOQARASHIDA INNOVATSION TASHABBUSLARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Аbdurаxmоnоv, Xаѕаn (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada yoshlar dunyoqarashida innovatsion tashabbuslarni shakllantirishning nazariy-metodologik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Global raqobat kuchayib borayotgan sharoitda yosh avlodning kreativ fikrlashi, ilmiy-texnik yangiliklarni qabul qilishi va ularni amaliyotga tatbiq etishi jamiyat taraqqiyotining asosiy omiliga aylanmoqda. Tadqiqotda innovatsion tafakkur konsepsiyasi, kreativlik nazariyalari, raqamli pedagogika yondashuvlari va yoshlarning ijtimoiy-psixologik rivojlanishiga doir ilmiy qarashlar oʻzaro uygʻunlikda oʻrganilgan. Shuningdek, innovatsion tashabbuslarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik texnologiyalar, loyiha asosida taʼlim, STEAM yondashuvi, interfaol metodlar va raqamli muhitning taʼlim jarayonidagi oʻrni tahlil qilingan.