AXBOROT JAMIYATIDA MEDIA MADANIYATNING SOTSIOMADANIY TRANSFORMATSIYALARDAGI ROLI - Kdirbaev, Baxadir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada axborot jamiyatida media madaniyatning ijtimoiy-falsafiy va sotsiomadaniy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda media madaniyatning ijtimoiy ong, kommunikatsiya va madaniy oʻzgarishlarga taʼsiri oʻrganilgan. Muallif M. Kastels, Y. Xabermas va E. Toffler nazariyalariga tayangan holda Oʻzbekiston axborot madaniyatining hozirgi rivojlanish bosqichlarini tahlil qiladi. Xulosa oʻrnida media madaniyatning qadriyatlar tizimi va madaniy muloqotni shakllantirishdagi oʻrni asoslab beriladi.