JON FOULZ ASARLARIDA POSTMODERN NARRATIV TEXNIKALARI: INTERTEKSTUAL, LINGVISTIK VA ESTETIK YONDASHUV - Sodiqova, Baxtigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Jon Foulzning badiiy asarlarida postmodern narrativ texnikalar tahlil qilinadi, ularning intertekstual tabiati va falsafiy mazmuni alohida ta’kidlanadi. Postmodernizm nazariyasi, o‘quvchi-rezpons tanqidi va intertekstual nazariyaga tayangan holda tadqiqot Foulzning metafiktsion qurilmalar, vaqtning parchalanishi va polifonik hikoya vositalaridan an’anaviy narrativ hukmronlikni beqaror qilishda qanday foydalanganini o‘rganadi. Tadqiqot asosan The French Lieutenant’s Woman, The Magus va Daniel Martin romanlariga qaratilgan bo‘lib, bu asarlarda muallifning hikoya o‘yinchanligi mavjudotiy muammolar va tarixiy qayta talqinlar bilan uyg‘unlashadi. Shu bilan birga, Foulzning adabiy an’analarni qanday bog‘lab, Viktoriya davri adabiyoti, klassik mifologiya va modernist narrativ amaliyotlarga aniq va bilvosita intertekstual murojaatlarni kuzatishi ham yoritiladi.