O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINI INNOVATSION MODELGA O‘TISHINING AYRIM YO‘NALISHLARI - Ashurov, Maxammadjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola O‘zbekistonda iqtisodiy barqarorlik va raqobatbardoshlikni oshirish hamda ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotni ta’minlashda innovatsion faoliyatni rivojlantirishda kichik innovatsion korxonalarning ahamiyatiga bag'ishlangan. Maqolada keltirilgan statistik ko‘rsatkichlar mamlakatimizda innovatsion faoliyatni rivojlantirish zaruriyatini, buning uchun kichik innovatsion korxonalarni shakllantirish va rivojlantirish mexanizmlarini yaratish zarurligini isbotladi. Tadqiqot doirasida kichik innovatsion korxonalarni rivojlantirish xususiyatlari o‘rganildi va kichik innovatsion korxonalar faoliyatining ayrim jihatlarini tavsiflovchi ko‘rsatkichlar tahlili o‘tkazildi.